10-

1

De wittebroodsweken van macOS Sierra en iOS 10 zijn voorbij. Het is iedere keer weer spannend welke buttons nu weer verhuisd zijn, welke apps ondersteboven reageren en hoe je wifi dubbel en dwars door de lengte gaat. Ineens moet je op je hoofd staan om je iPhone te ontgrendelen. En wisten we dat? Waren we daar op voorbereid? Nee, natuurlijk niet.

De upgrade naar macOS Sierra was een eitje. Alles is hetzelfde gebleven, paar dingetjes erbij die op de achtergrond hun werk doen. Siri. Nog steeds dat kut-iTunes. Ik heb wel de optie uitgezet die oude documenten wist op de Mac en op de iCloud Drive bewaart. Bizar dat dat standaard aanstaat, dat maak ik zelf wel uit. 10.12? 10.11.7 als je het mij vraagt.

Ik wist dat in iOS 10 de camera voortaan langzamer zou opstarten, toch viel het tegen. Kan dat niet met een update’tje verbeteren? Er staat een logischer invoerscherm van Kaarten tegenover met duidelijke Stop-knop. Nooit meer een oververhit kruis door een iPhone die in mijn broekzak blijft navigeren terwijl ik al kilometers mijn bestemming heb bereikt. Maar dat was duidelijk.

IMG_0695Erger was het dat ik een zakelijk bericht via iMessage  uitrustte met zwevende ballonnen en er daarna een zoen achteraan stuurde. En hoe zette ik Shownieuws af dat opeens verscheen? Rot op met je Xess Xava Sneijders op mijn beginscherm! Inmiddels ben ik een beetje gewend aan de nieuwe manier van door Mail navigeren, waarbij hartgrondig vloeken goed helpt. Waarom Apple, waarom? Waar is de link naar de pdf met alle wijzigingen en de gedachte erachter? Ik hoef geen Tips app die als een irritante paperclip op de verkeerde momenten opduikt, maar een handleiding. Als pdf in iBooks, of als een app. Noem die RTFM, voor mijn part.

 

Nu is installeren van de nieuwste macOS en iOS als het krijgen van een baby. Spannend en ingrijpend maar als je er meer van wil weten moet je het op het internet opzoeken.

JackHuh

@Nouwja

1 REACTIE

  1. Wacht nog wel even met vernieuwen, totdat je stopt met “k*t” en zo in een later stukje over Siera. Want dan zal het wel beter gaan. En misschien heb je dan een mooie pdf gemaakt voor de appel gemeente 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here