Apple komt met update voor Mac OS 8.5

0

Apple heeft op 7 december een eerste verbetering van Mac OS 8.5 vrijgegeven. Het gaat hierbij om een gratis update naar 8.5.1 voor Amerikaanse systemen; de internationale en Nederlandse versie worden begin 1999 verwacht.

De update volgt na diverse meldingen over het verlies van data na het installeren van 8.5 op een harde schijf waarop daarvóór een ander besturingssysteem had gestaan. Versie 1.6.2 van Drive Setup (Schijfbeheer) moet dit zeldzame maar ernstige probleem verhelpen. Aanvankelijk wimpelde Apple de klachten weg met de mededeling dat ze ‘niet reproduceerbaar’ waren gebleken. Maar Mac OS-product manager Peter Lowe liet bij zijn bezoek aan de Apple Expo ’98 in Amsterdam tegenover MacFan al weten de kwestie wel serieus te nemen.

De update repareert ook een geheugenprobleem in AppleScript; voorkomt potentiële vastlopers bij de verwerking van grote hoeveelheden data in FileMaker Pro; werkt beter samen met ADB-joysticks voor spelletjes en ADB-dongles die sommige softwarefabrikanten als beveiliging gebruiken; en bevat een verbeterde versie van Open Transport die een haperende opstart op sommige systemen verhelpt.

Bovendien bevat Mac OS 8.5.1 een nieuwe versie van het geruchtmakende zoekprogramma Sherlock, die met meer Internet-sites overweg kan. In combinatie met zogeheten HTTP 1.1-servers en sommige beveiligingen (zogeheten ‘firewalls’) kon Sherlock soms de zoekopdrachten niet uitvoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.