Apples beste circusact

0

OS X Leopard heeft alles in zich om Windows Vista een doodklap te verkopen. Of om Vista tenminste een hersenschudding te bezorgen. Rob Enderle, de belangrijkste analist van Tom’s Guide, ziet het zo gebeuren. Om zich heen hoort hij klacht na klacht over Microsofts paradepaardje. In maart zal de frustratie op zijn hoogtepunt zijn en dan – WROAAR – komt Leopard de arena binnen om gestroomlijnd, soepel, esthetisch perfect en vooral foutloos zijn kunstjes te vertonen. Enderle verwacht dat het publiek verbijsterd door zoveel schoonheid Vista tussen de lege chipszakken en popcornbekers achterlaat in de circustent.

Als Leopard tenminste waarmaakt waarvoor het wordt aangezien: ‘de betere Vista’. Niets zo frustrerend als je vrouw inruilen voor je minnares en er dan achterkomen dat haar PMS nog veel erger is en dat ze in reïncarnatie gelooft. Als Leopard vol bugs zit (en ik hou mijn hart vast voor alles van Apple dat eindigt op .0) loopt elke overstapper voorgoed terug en is de marketingschade enorm.

Ik kan al een ding bedenken dat Apple moet oplossen. De Macs hebben allemaal FireWire. FireWire doet aanzienlijk minder beroep op de processor dan USB en je kunt apparaten doorlussen zonder hub. FireWire is in cijfers (400 Mbps) langzamer dan USB 2.0 (480 Mbps), maar in werkelijkheid sneller en dan hebben we het nog niet over FireWire800. USB 2.0 heeft dan weer een ander voordeel: het is aanzienlijk goedkoper en weids verspreid.

In principe zijn FireWire en USB standaarden die overal even goed moet werken. Helaas is dat niet zo. Het komt erop neer dat USB 2.0 niet goed wordt ondersteund op de Mac en FireWire niet op de pc. Ik heb aardig wat USB 2.0 apparaten (scanner, printer, kaartlezer, mobiele harde schijf) en die zorgen er dagelijks voor dat mijn MacBook niet uit de sluimerstand wil ontwaken. De boel eerst loskoppelen voor je een sluimercommando geeft is niet gebruiksvriendelijk.

Kortom, Leopard dat gracieus door een brandende hoepel springt is niet voldoende. Leopard dat ongedeerd rondloopt na bekogeld te zijn met vlijmscherpe USB-apparaten, dat is pas een act!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.