"Can't innovate anymore my ass"

4

Phil Schiller gaf hem even van jetje tijdens de WWDC13-keynote. Hij gaf een voorproefje van een volledig nieuwe Mac Pro die Apple aan het ontwikkelen is, en die later dit jaar op de markt zal komen. Het is een radicaal nieuw ontwerp: zwart, rond, en piepklein vergeleken bij de vorige generaties Mac Pro. Het unieke ontwerp bestaat uit een thermische kern die voor de koeling moet zorgen, met daarom alle technologie. De nieuwe Pro werkt met iets dat sneller is dan Flash-opslag: PCI Express Flash-opslag. Geen traditionele harddisks meer dus, al kun je die er makkelijk aanhangen, want met 4 USB3-poorten en 6 Thunderbolt 2-poorten, kun je alles aan deze machine hangen. Thunderbolt 2 is trouwens sneller dan het huidige Thunderbolt, maar laten we ons niet op dat vlak begeven, want werkelijk alles in deze nieuwe Mac Pro is sneller. Wie wil duizelen van alle specifacties, moet zeker even kijken op de introductie-pagina’s die Apple zelf heeft gemaakt.

Innovatie
Apple’s marketing-opperhoofd Phil Schiller nam de kans te baat om alle negatieve geluiden over Apple’s gebrek aan innovatie eens even vakkundig de grond in te boren. “Can’t innovate anymore my ass”, aldus Schiller, live on stage. Het publiek viel hem met applaus bij.

Mac Pro 2013
De nieuwe Mac Pro

Resolutie
Leuk om te melden nog is dat de Mac Pro – klein als ie-is – geen enkele moeite heeft met een 4K-beeldscherm. Of drie 4K-beeldschermen, want Multiple Displays werkt zelfs bij die resoluties…

Assembled in the USA
De nieuwe Mac Pro is ontworpen in Californië, zoals alle Apple-producten, maar ook ‘Assembled in the USA’. Daarmee keert de productie van Macs voor het eerst in lange tijd weer terug op Amerikaanse bodem.

Over prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Pro is voorlopig nog niet veel bekend.

 

4 REACTIES

    • Dat klopt. Maar in een hip bureau staat het niet zo netjes om je uitbreidingen met draadjes aan je computer vast te maken. Het staat netter als alles verstopt zit in die mooie designdoos die een Mac pro toch hoort te zijn.

  1. Het design spreekt weinig aan. Het heeft veel weg van een luidspreker of een pedaalemmer. Maar de specs zijn wel indrukwekkend, al denk ik dat je als pro wat meer uitbreidbaarheid zou verwachten.

    • Ik vind hem prachtig, vooral vergeleken met zijn logge lelijke voorganger, en vergelijk het liever met een beschuitbus. Dit ding staat bovenaan mijn verlanglijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.