Concullega’s

2

Er is geen beter voorbeeld van concullega’s dan Samsung en Apple. Bezitters van de wederzijdse smartphones doen hartstochtelijk aan welles-niet welke de beste is, qua specificaties, formaat, apps en OS en smijten naar elkaar met gebruiksgemak en marktaandeel. De advocaten van Apple en Samsung zien elkaar ondertussen regelmatig in de rechtbank en ontfutselen elkaar megaschadevergoedingen voor octrooischendingen, die ze in hoger beroep niet hoeven te betalen, waarna ze een andere zaak beginnen. En ondertussen is Apple een van de grootste klanten van Samsung.

Apple kan niet zonder Samsung. Het is de grootste en daarmee betrouwbaarste componentenleverancier. In de afgelopen jaren bouwde Samsung de ARM-processoren voor iPhone, leverde het de RAM voor het werkgeheugen, het NAND-flashgeheugen en nu is het de maker van de oled-schermen in iPhone X. Die schermen zelfs lijken beter te zijn dan de schermen die Samsung in zijn eigen producten inbouwt. Doet me denken aan ‘Heineken Export Kwaliteit’. Want waarom je eigen klanten het goede spul geven als ze er elders meer voor betalen?

Samsung kan ook niet zonder Apple. De eerste Galaxy’s waren bijna niet te onderscheiden van iPhones. De Galaxy SIII kreeg de S4 als opvolger (S4 klinkt als…). Roségoud volgde als kleur. En al vanaf de SIII is Samsung zo ziekelijk geobsedeerd dat het aan de lopende band reclame’s maakt die alleen maar over Apple gaan. Apple is het grote voorbeeld van de Koreanen. De Galaxy S9 is het nieuwe bewijs, met een vormgeving die voor derde keer op rij amper is veranderd (hoor ik daar iemand iPhone 6, 6S, 7 en 8 roepen) en met een pittig prijskaartje. Want iPhones verkopen nog steeds bij een hogere prijs.

Als er iemand een blind navolger van Apple is, dan is het Samsung wel. Misschien hebben hun klanten er ooit nog voordeel van.

@Nouwja

 

 

2 REACTIES

 1. Jack lijkt in z’n eigen bubbel te wonen. In mijn bubbel doen bezitters van de wederzijdse smartphones nooit aan welles-niet welke de beste is, qua specificaties, formaat, apps en OS en smijten naar ze zelden met gebruiksgemak en marktaandeel.
  Ik verdwaal volledig als ik een Samsung-telefoon in m’n handen krijg, precies zoals de eigenaar van die Samsung verdwaalt op mijn iPhone. Als ik wil weten wat voor weer het wordt, dan tap ik op het icoontje van Weather Pro. Als m’n vriend de voorspellingen wil weten, dan doet hij precies hetzelfde. Als m’n vriend de waarde van zijn crypto-wallet wil weten, dan tapt hij op het icoon van Blockfolio. Precies wat ik in zo’n geval ook doe. Welles-niettes spelletjes doen we nooit. We wisselen hooguit tips uit, zoals ik door hem gewezen werd op Blockfolio.
  Ik nodig Jack graag uit in mijn bubbel, daar lijkt het een stuk gezelliger dan in zijn bubbel.

 2. Heeeeerlijk, de discussie wie is de beste is weer terug!
  Ik kijk alleen naar value for money. Zo zal er bij mij nooit een goedkope laptop met windows binnenkomen.
  Ik werk naar volle tevredenheid op een MacBook pro uit 2012. Deze machine staat zeker elke dag 12 uur lang aan, en dat al ruim 5 jaar. Dat is value for money. (en nog gekocht bij de MediaMarkt voor iets meer dan 1.000 euro)
  Een iphone X van over de 1.000 euro zal er bij mij nooit inkomen. Dat is nl geen value for money. Ik werk op een heerlijke Motorola. Gekocht op iBood voor net geen 300 euro. Wederom Value for money. Ik weet niet wat ik mis, en dat houd ik liever ook zo…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.