Dat dekselse internet

2

Immigratie, klimaatverandering, pensioenvoorzieningen, woningmarkt, werkgelegenheid (voor werknemers en zzp’ers), onderwijs. Wat zijn jóuw redenen om op 15 maart te stemmen op de partij waarop je stemt? Voor mij dat rijtje plus het standpunt van de digitalisering. Het is eigenlijk van de gekke dat digitalisering een apart punt is. Maar wat wil je, er zijn anno 2017 nog steeds tv-programma’s die ‘de leukste internetfilmpjes’ uitzenden. Dat dekselse internet toch!
Wat-zeggen-politieke-partijen-over-digitalisering-UPDATE

Met twee pubers in huis zie ik dat de digitalisering van het leven veel nadelen heeft, maar nog meer voordelen. Misschien kunnen we niet eens meer over voor- en nadelen spreken. Smartphones, contactloos betalen, sociale media, mediastreaming, webshops: het bestaan daarvan is een gegeven. Maar in Den Haag lijkt het nog steeds een nieuwigheid, vooral een gevaarlijke nieuwigheid met identiteitsdiefstal, phishing, shamesexting en facilitering van drugshandel, terrorisme en kinderporno. Dat moet natuurlijk bestreden met verregaande bevoegdheden van de overheid omdat dekselse internet in toom te houden. Er zijn maar een paar partijen die op dat gebied realisme tonen.

Ik heb voor 15 maart heb mijn keuze gemaakt. Ik slik daarbij een paar pijnpunten weg, het is niet anders. Je moet stemmen met je hart en je geweten, niet met je ogen en je oren. Die glimlach en dat vlotte verhaal is voor het moment, dat partijprogramma voor vier jaar.

Nou ja, dat mag je hopen.

JackHuh

@Nouwja

2 REACTIES

  1. Een overzicht dat te denken geeft…
    Een orange bolletje heeft een ambigue betekenis en er is nogal een verschil tussen ‘onduidelijk’ en ‘negatief’. Dan kan je ook vraagtekens stellen bij de wijze waarop de bolletjes gekleurd zijn. Bijvoorbeeld D66 scoort overal groen. Ga je de onderliggende tekst lezen dan begrijp ik niet waarom daar geen oranje bolletjes tussen zitten.
    Een ‘gekleurd’ overzicht, dat kan je wel zeggen ja.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.