Een dikke vinger naar Android

1

Als je een smartphone hebt met Android is zo ongeveer alles wat je met je telefoon doet bekend bij Google, de fabrikant van je telefoon en elke ontwikkelaar van een app die je hebt geïnstalleerd. Blijkbaar vindt iedere Android-gebruiker dat zo normaal dat hij of zij niet gelooft dat dat in iOS anders is. Eigenlijk denken ze dat Apple zelf vuistdiep in je privéleven zit met Touch ID: Apple heeft nu toch je vingerafdruk gescand? Nee dus.

640px-Touch_ID_iPhone_5s

Bij de introductie van de iPhone 5s in 2013 verscheen op iMore.com een uitgebreid verslag van hoe Touch ID werkt. Je vingerafdruk wordt alleen in de hardware van je iPhone of iPad bewaard. Niet als plaatje, maar als een berekening. Er gaat niets naar de servers van Apple. Daarnaast heeft Apple alles uit de kast gehaald om fraude te voorkomen. Eenvoudig een nieuwe Touch ID sensor inbouwen is zinloos. De processor, sensor en sensorkabel zijn aan elkaar ‘gelockt’. Iemands vingerafdruk hacken is zowel software- als hardwarematig zo goed als onmogelijk. Dat betekent wel dat het vervangen van een kapot scherm bij een handig mannetje op de hoek een stuk ingewikkelder is. Het is niet zeker of daarna Touch ID nog werkt. Dus mocht je in een privacydiscussie terechtkomen, verwijs je tegenstander naar Touch ID takes hardware security to new levels.

De nieuwe Samsung Galaxy S6 is ook voorzien van een Touch ID-achtige vingerafdruklezer. De vraag is of Samsung dezelfde veiligheidmaatregelen als Apple zal hebben getroffen.

1 REACTIE

  1. Dat doet Samsung niet. Zeker niet in relatie tot Google.
    Alhoewel ik ook twijfel over de oprechtheid van Apple, maar dat komt door de uitstraling van Tim Cooke en de wetenschap dat de Amerikaanse overheid die ruimte nauwelijks biedt, ben ik toch blij dat ik apparatuur van Apple gebruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here