Eén keer met je ogen knipperen en je miste de Airport Extreme

0

Phil Schiller had enigszins haast tijdens zijn onderdeel van de WWDC13-keynote. Hij wist dat hij krap in de tijd zat, of hij had gewoon meer zin om over de radicaal nieuwe Mac Pro te praten… hoe het ook zat, in een vloek en een zucht introduceerde hij ook nog even een nieuwe Airport Extreme èn een nieuwe Airport Time Capsule. Als je net even met je ogen knipperde, heb je het misschien gemist.

Airport Extreme 2013Airport Extreme

De nieuwe Extreme heeft een compleet nieuw uiterlijk: het is een staand doosje geworden, met een bodemoppervlak van 10 bij 10 centimeter. De Airport gaat dus de hoogte in, wat volgens Apple voordelen heeft. Maar niet als je hem op zijn zijkant zou leggen dan. In de nieuwe extreme zitten zes antennes in plaats van vier in de vorige: drie voor de 2,4-GHz verbindingen, en drie voor  de 5-GHz verbindingen. Daarnaast werkt de nieuwe Extreme met nieuwe WiFi-standaard 802.11 AC. Die uiteraard weer veel sneller is dan de vorige standaard.

Airport Time Capsule

De Time Capsule variant ziet er identiek uit,maar heeft (voor zo’n klein apparaatje) een flinke harddisk aan boord: van 2 of 3 TB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.