Exact zet Mac-gebruikers in de wacht

0

We waren al niet zo onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid van het boekhoudprogramma van Exact (zie MacFan•14). Tot overmaat van ramp is daar voor de 1200 gebruikers van de Macintosh-versie ook nog een staaltje klantonvriendelijkheid bijgekomen. Macintosh-gebruikers van Exact kunnen volgend jaar namelijk niet overstappen op de euro. De komende jaren zullen zij op hun machine moeten boekhouden in guldens. Of ze nu willen of niet.

Volgens een onlangs verzonden schrijven zal Exact voorlopig geen update uitbrengen om de conversie naar euro mogelijk te maken. En dat terwijl de huidige Windows-versie er wel al klaar voor is. Volgens Exact-directeur automatisering Peter van Haasteren heeft de ontwikkeling van de nieuwe Windows-versie zo veel moeite gekost dat er geen tijd meer was om de Macintosh-versie van Exact nog dit jaar klaar te stomen voor de euro en het millennium (het Mac OS ís al jaren klaar voor de eeuwwisseling; de software van Exact kennelijk niet — red).

‘We verwachten in het tweede kwartaal van 1999 met een Macintosh-update uit te komen die millenniumproof is.’ De Apple-klanten worden volgens Exact overigens niet in de steek gelaten: ‘Lange tijd was de situatie rond Apple onduidelijk, maar met de iMac lijkt het bedrijf weer helemaal terug. Exact voor Macintosh zal ruim vóór 2002 ‘euro-compliant’ zijn en wellicht komen we dan zelfs al met een geheel vernieuwde versie.’

Klanten die per se per 1 januari 1999 over willen stappen op de Euro is een gratis exemplaar van de Windows-versie aangeboden. ‘Ik weet dat dit voor veel Apple-gebruikers gelijk staat aan vloeken in de kerk, maar het is momenteel de enige optie die we Apple-gebruikers die willen boekhouden in euro’s kunnen bieden’, aldus een zich verontschuldigende Van Haasteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.