Hobbel van de vierde categorie

1

Omdat ik zin had macOS High Sierra op mijn Mac te zetten, zette ik macOS High Sierra op mijn Mac. Ondanks de slechte verhalen die ik hoorde, ondanks mijn eigen voorbehoud, nog maar twee weken geleden. En het was meteen raak. Het gedownloade installatiebestand was ‘beschadigd’ en een nieuw downloaden via de App Store lukte niet. Vreemd genoeg opende het bestand wel via een link op de site van Apple. Na installatie werkte de wifi niet meer. Dat bleek een kwestie van weggooien van een handvol voorkeursbestanden te zijn. Maar toen weigerde Time Machine weer back-ups te maken. Wat. Een. Ellende.

Voor je nu besluit 10.13 over te slaan, of zelfs helemaal over te stappen op Chromebooks of Surfaces: het kostte me in totaal tien minuten om alle problemen op te lossen, inclusief het deactiveren van Little Flocker dat opeens het maken van back-ups verhinderde. Klusjes van niets, kortom. Mijn frustratie op Twitter spuien en tongue in check reageren op meelevende volgers nam zelfs meer tijd in beslag dan het probleem in een zoekmachine intikken, het tweemaal openen van de Bibliotheek, tweemaal herstarten en een app uitschakelen.

Dan is dan weer het nadeel van een Mac hebben. Je bent zo gewend dat alles soepel en vanzelf loopt dat elk hobbeltje een col van de vierde categorie lijkt.

@Nouwja

 

1 REACTIE

  1. Ook ik heb problemen met Sierra, de TomTom wordt niet meer herkend, springt iedere keer op half Nederlands /Engels bij het afsluiten. Goede tip gekregen via Apple tips, maar toch balen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.