iGekte

0

De weer bijzondere tegengevallen iPhone van het afgelopen jaar ligt koud in de winkel, of de geruchten voor die van het komende jaar zwellen weer aan. Uit de duim gezogen specificaties, hoopvolle renders, onoverkomelijke problemen in het productieproces, teruggeschroefde productieprognoses, het grote sprookjesboek is onuitputtelijk. Dit jaar is het helemaal bal, want het is 2017, tien jaar na de introductie van iPhone, De Smartphone Die Alles Voorgoed Veranderde en omdat de buitenkant van de iPhone 6, 6S en 7 nagenoeg identiek zijn, moet Apple bewijzen dat het met de iPhone 8 weer kan in-no-ve-ren.

iPhones van een paar millimeter dik, die draadloos opladen, die een gebogen oled-scherm hebben, die een glazen achterkant hebben, die geen Home-knop meer hebben, die de vingerafdrukscanner in het scherm hebben verwerkt, die een usb-c-aansluiting hebben, het kan allemaal niet op (echt wel).

En dan heeft Apple ook nog 60 tot 100 miljoen oled-schermen bij Samsung besteld, wil het de nand-divisie van Toshiba kopen en veroordeelt het een toeleverancier tot faillisement door zijn eigen GPU te ontwerpen.

Jaja.

En dus komen nu de geruchten dat Apple niet kan voldoen aan de geruchten en daarom in paniek is geraakt en de introductiedatum van iPhone 8 (die misschien niet eens zo heet) naar achteren heeft geschoven, of erger nog, net als bij de Samsung Galaxy 8 (die zo heet omdat Samsung verwacht dat Apple met iPhone 8 uitkomt, waardoor het extra grappig zou zijn als Apple hem gewoon iPhone noemt, of iPhone 2017, of iPhone X) de vingerafdrukscanner naar de achterzijde heeft verplaatst.

Het dieptepunt in dit is verhaal op The Verge: You’ll know Apple blew it when it makes a fingerprint dongle. Ik ben al afgehard op het gebied van kletspraat, maar na alle doemverhalen ging ik zelfs al even geloven dat Apple echt overwoog Touch ID op een dongle te zetten. Maar het was een gewoon een gedachtenspinseltje van auteur Thomas Ricker in de categorie transparante iPhone of ingebouwd laserprojectietoetsenbord. Pure clickbait. Alleen lezen met adblockers geïnstalleerd.

Zoals elk nieuwtje over iPhones, de komende maanden.

@Nouwja

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.