iMac voortaan in vijf nieuwe kleuren verkrijgbaar

0

De iMac, Apple’s grote succes van 1998, is binnenkort in vijf nieuwe kleuren leverbaar: behalve het originele ‘bondi blue & ice’ ook in blauw (blueberry), paars (grape), oranje (tangerine), groen (lime) en rood (strawberry). Bovendien gaat de snelheid van de G3-processor omhoog naar 266 Mhz, wordt de computer voortaan uitgerust met een 6 GB harde schijf en gaat de prijs omlaag naar ƒ 2.898 / BF 54.620 (inclusief BTW).

Dat heeft interim-bestuursvoorzitter Steve Jobs bekend gemaakt tijdens de opening van de Macworld Expo in San Francisco. De originele 233 Mhz-uitvoering (revisie B, met ATI Rage Pro-kaart en 6 MB videogeheugen) verdwijnt binnenkort van de markt en is in prijs verlaagd naar ƒ 2.535 / BF 47.786 (inclusief BTW).

In het afgelopen jaar heeft Apple wereldwijd meer dan 800.000 iMacs verkocht. Dat betekent dat er vanaf 15 augustus, de datum van introductie, gemiddeld elke vijftien seconden ergens ter wereld een iMac over de toonbank ging. Vooral in de Verenigde Staten is de iMac een doorslaand succes en is de ‘bondi blue’ al maandenlang de best verkopende computer. Het marktaandeel van Apple in de VS is gestegen van minder dan 5% naar meer dan 10%.

Uit onderzoek dat Apple onder iMac-kopers houdt, blijkt dat de iMac voor 32% van de mensen hun eerste computer is; 13% stapt over van een Windows-computer. In totaal is dus 45% nieuw voor het Mac-platform, de resterende 55% was al Mac-gebruiker. Aangezien bijna een kwart van hen de iMac als extra computer koopt (31% als vervanging van een oude computer), betekent de totale iMac-verkoop voor Apple een uitbreiding van het Macintosh-marktaandeel van 69%.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.