7nnovat7e

1

De waan van de dag is een toeschietelijke lellebel. Probeer daar maar eens weerstand aan te bieden. Het lukt mij ook niet. Omdat iedereen zich druk maakt over verplicht donorschap, passeert een wet geruisloos de Tweede Kamer die de afbraak van het medisch geheim inluidt. Wanneer iedereen Apple uitlacht omdat dat het schrappen van de koptelefooningang innovatie noemt (wat Apple trouwens niet doet) missen ze de werkelijke innovaties.

De Volkskrant kon er op 7 september weer wat van, met een overzicht van innovaties bij Android (28) en bij iPhone (8). Als je de infographic bekeek was het duidelijk: een Android-telefoon heeft veel meer mogelijkheden dan een iPhone. Alleen, er is geen enkele Android-telefoon die al deze mogelijkheden bezit. Gemakzuchtig dus (Glow in the dark-behuizing? Kom op zeg).

IMG_0661 (1)

En dan nog. Er waren inderdaad eerder smartphones met twee camera’s, zoals de 7Plus heeft. Maar niet met de beeldverwerking-chip die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. En ja, de iPhone 7 lijkt heel erg op de 6 en 6S (net zoals de 3GS sprekend op de 3G en originele iPhone leek, net zoals inmiddels elke smartphone op een iPhone lijkt), maar de A10-processor die erin zit draait rondjes om elke mobiele processor van de concurrentie. Op één been. Feitelijk is hij krachtig genoeg om een notebook aan te drijven.

En dan nog. Wat voor zin heeft het dat vergelijken nog, nu de markt verdeeld is tussen Android en iOS. Blackberry en Nokiasofts Lumia hebben verloren. Het enig wat op 7 september tegenviel was de slaapverwekkende, trage en veel te lang presentatie, inclusief cliché van Ive in een witte ruimte (die overigens door opvallend veel Android-gebruikers was gevolgd). Het publiek heeft er maling aan. De iPhone 7 gaat nieuwe verkooprecords breken en dat kismet echt niet omdat Samsung de Galaxy Note 7 uit de verkoop heeft moeten halen.

Volgend jaar de laatste keer bombarie, het geen iPhone 7s of iPhone 8 noemen, maar gewoon iPhone en daarna gewoon een persbericht en niets meer. Dat zou ook een innovatie zijn.

Jack2016

@Nouwja

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here