Luxeproblemen

1

Luxeproblemen: klagen over dat iTunes, over een ontbrekende handleiding voor iOS, over het veranderen van de knoppen-layout van een app. Je kapot ergeren aan dat ieniemienieschermpje voor iMessage dat in iOS 10 nog beschikbaar is voor de camera. Zeuren over de 7 Mbit wifi die overdag overblijft van de 150 Mbit van Ziggo. Stilletjes mokken om de iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting, ook al koop je voorlopig nog geen nieuwe.

Weet je wie er pas echt problemen hebben? Mensen met een Android-telefoon.

Google presenteerde deze week de Pixel, een directe aanval op iPhone, waarin in de eerste tien minuten van de presentatie het i-woord voortdurend viel. Waarmee Google eigenlijk zegt dat iPhone de maatstaf is, maar dat drong niet tot iedereen door. De Pixels zijn even duur als iPhone 7, peperduur voor Android-begrippen, maar daar staat tegenover dat Google regelmatig updates zal leveren, net als bij ook niet goedkope Nexus-serie.

Schermafbeelding 2016-10-07 om 10.18.29

Ja ja ja, wij met een iPhone zijn patsers en poseurs, maar in tegenstelling tot mensen met een veel goedkopere Android die waterdicht en glow in the dark is met een 40 MP camera en 4K-scherm (wat in de krant innovatie heet) is ons toestel beschermd tegen malware en softwarehacks. Het kost wat, maar je krijgt ook wat.

Schermafbeelding 2016-10-07 om 10.38.46

Google krijgt een berg stront over zich heen, maar de iPixel en iPixel XL maken duidelijk waarom je een nieuwe iPhone niet kan afrekenen met een stapel statiegeldbonnetjes. Geheel in de strijd met de oorspronkelijke filosofie is de Android-versie op veel (niet per se goedkope) smartphones totaal afgesloten. Er komt nooit meer een update voor. Veel te veel gedoe en als ze het wel zouden garanderen werd hij twee keer zo duur. Gratis is niet voor niets. De Android-wereld gaat nog meer merken. USB-C kan binnenkort de koptelefoonaansluiting vervangen. Ook daar werk aan de winkel voor adapterfabrikanten.

Eigenlijk ook maar luxeproblemen. Want weet je wie er pas echt problemen heeft?

Jack2016

@Nouwja

1 REACTIE

  1. Wat een achterhaalde onzin. In 2012 ben ik naar Android verkast (met het maps-disaster) en nooit meer omgekeken. Werkt probleemloos en zonder de IOS-claustrofobie. Maar ach, het zijn ook enkel Apple fanboys die problemen hebben met Android. Net als met Windows. Innovatie komt er allang niet meer van Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here