Mac & Maggie debuteert op iPad

0

Mac & Maggie lezen kan nu ook op je iPad. Het album Bindingsangst, dat je voor € 9,95 elders op deze site kunt aanschaffen, kost in zijn digitale variant slechts € 3,99. Anders dan de al langer bestaande iPhone-applicatie krijg je het volledige boek, inclusief schetsen en een interview met de auteurs Mars Gremmen en Jan van Die.

Mac&Maggie

De makers hebben goed naar de overige aanbieders van strips gekeken. Bijna iedereen zet de bestaande pagina’s rechtstreeks over naar de iPad. Het leesprogramma is dan een venster dat een gedeelte van de pagina toont. De lezer moet dat venster bewegen om alle plaatjes te zien te krijgen. Al die scroll-bewegingen verminderen het leesplezier aanzienlijk.

Is het ePub-formaat misschien beter? Op het eerste gezicht lijkt het daar wel op. Bij ePub-boeken hoef je alleen maar bladzijden om te slaan. ePub heeft helaas een ander bezwaar: in staand formaat kun je maar circa 600 bij 800 beeldpunten kwijt. Dat is net een tikkie te weinig om de ballonnetjes van een strip plezierig te lezen. Liggend formaat biedt helaas geen oplossing, want dan zet iBooks twee pagina’s naast elkaar en heb je een vergrootglas nodig. Tot Apple de resolutie van de iPad verhoogt, hebben strips helaas niets te zoeken in het ePub-assortiment.

Met Mac & Maggie pakt Uitgeverij Divo het anders aan. Het volledige album is opnieuw vormgegeven in liggend formaat (oblong). Daardoor is de maximale iPad-resolutie van 1024 bij 768 punten voor de strip beschikbaar. Dat leest als een tierelier!
Overtuig jezelf en koop de applicatie in de App Store!

Mac & Maggie voor iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.