MacGirotel krijgt vervolg op Internet

0

De Postbank wil nog vóór het eind van 1999 particulier betalingsverkeer via Internet aanbieden. Daarbij wordt ook de Macintosh-gebruiker ondersteund. Tot het zover is, zal MacGirotel, het telebankierprogramma voor houders van een particuliere girorekening, niet verdwijnen. De Postbank heeft dit tegenover MacFan bevestigd.

‘We zijn met Apple overeengekomen dat er geen nieuwe versie meer ontwikkeld wordt die de euro ondersteunt. Inplaats daarvan hopen we vóór het eind van het jaar te starten met platform-onafhankelijk betalingsverkeer via Internet. Wij garanderen dat we MacGirotel blijven ondersteunen totdat die alternatieve mogelijkheid daadwerkelijk kunnen aanbieden’, aldus woordvoerster Marianne Honkoop van de Postbank. De afspraken worden bevestigd door product manager Michel Roelofs van Apple Benelux.

Voor gebruikers van Girotel Zakelijk voor Macintosh valt binnenkort definitief het doek. In december hebben alle bedrijven die bij de Postbank bekend staan als Macintosh-gebruiker een brief ontvangen, waarin de beëindiging van de dienst met ingang van 1 mei 1999 wordt aangekondigd. Wie dan nog niet is overgestapt naar de Windows-versie van Girotel Zakelijk, kan niet meer telebankieren. Voor DOS-gebruikers geldt hetzelfde. Voor zakelijke gebruikers heeft de Postbank vooralsnog geen plannen om betalingsverkeer via Internet te gaan aanbieden, zo verklaart woordvoerder Rob Vonk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.