Machina 5: Club Silicone ligt in de winkel

0

Een club waar vrouwen zijn vervangen door humanoids. Muziek die eeuwig voortduurt en nooit hetzelfde is. Geschiedvervalsing plegen met je vakantiefoto’s. Apparaatjes die in je oren verdwijnen. Het afscheid van ASIMO. Een app die alles wat je opneemt keurig voor je uittikt. En dat is nog maar een kleine selectie van de onderwerpen uit Machina 5…

Club Silicone

Club Silicone. Wat stel je je daarbij voor? Misschien is het precies wat je denkt. In België is een bordeel geopend waar geen enkele vrouw van vlees en bloed meer werkt. Er zijn alleen poppen. Die binnenkort ook kunnen praten en op je bewegingen reageren. Dan zijn het officieel geen poppen meer, maar humanoids. Het is niet de eerste keer dat de seksindustrie een flinke impuls aan technologie geeft. Daarom neemt onze medewerker Ryan Claus een kijkje in wat we maar even ‘Club Silicone’ hebben gedoopt. Hij schrijft erover in Machina – maar daarin vind je natuurlijk nog veel meer:

Muziek die eeuwig doorgaat

Waarom zou een liedje elke keer weer precies hetzelfde moeten klinken? Generatieve muziek is altijd anders, gaat eeuwig door, en wordt beïnvloed door allerlei factoren in de omgeving. Bob Timroff zoekt uit wat je nodig hebt om het zelf te ervaren, op je telefoon, iPad of computer.

Geschiedvervalsing met je vakantiefoto’s

Was je op vakantie op een prachtige plek, maar zijn je foto’s wat grauw? Was het een grijze, bewolkte dag en lijkt je foto welhaast zwart-wit? Zo kun je dat natuurlijk niet aan vrienden en familie laten zien. Met LandscapePro poets je de boel snel weer op. Totdat het mooier is dan je eigen ogen het zagen. Ferry Piekart waagt zich aan geschiedvervalsing met zijn vakantiefoto’s.

Vaarwel, ASIMO

Na 18 jaar mag Honda’s ASIMO met pensioen. De robot die als eerste op twee benen kon lopen, en uiteindelijk zelfs kon rennen, wordt niet verder ontwikkeld. De beroemdste humanoid ter wereld is 18 jaar geworden.

Als je net even wat minder goed hoort

De stap een gehoorapparaat vinden mensen vaak te groot… maar de strak vomgegeven QUBI’s die helemaal in je oor verdwijnen en die je gewoon online kunt bestellen, lijken een heel ander verhaal. We proberen ze uit.

En verder:
– Licht en stof brengen het achterhuis van Anne Frank tot leven in VR
– Een zomer met je iPhone: zo maak je indrukwekkende foto’s
– Apps in de zomer – de keuzes van Machina-redacteuren
– Gurushots maakt van fotografie een spelletje

Tests:
– Sonos Beam: Soundbar als digitale butler
– devolo WiFi Outdoor: Wifi tot achterin de tuin 39

Machina 5 ligt nu in de winkel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.