Machina 8: Op de vlucht voor straling

0

Hoe zit het nou met al die straling van gsm-masten, wifi-zenders, bluetooth-apparaten en noem maar op? Is het schadelijk? Voor veel mensen is het een vraag, anderen weten het zeker omdat ze daadwerkelijk ziek worden van straling. Flink ziek zelfs. Hun aandoening wordt elektrohypersensitiviteit genoemd. Alhoewel de klachten overduidelijk zijn, blijft de oorzaak schimmig. Hoe zit het nou met straling? Kun je er echt ziek van worden? Laura Kemp duikt voor Machina in de wereld van straling. Je leest haar verslag in Machina 8.

En verder in Machina 8:

 • 2019 is het jaar van Blade Runner, Akira en The Running Man. Die films ut de jaren 80 spelen zich allemaal af in het jaar 2019. Nu dus. Hoe accuraat voorspelden ze de toekomst?
 • 50 jaar na The Mother of All Demos
  Het lijkt soms wel of de personal computer er altijd al is geweest, maar dat is natuurlijk niet zo. Precies 50 jaar geleden gaf Douglas Engelbart een presentatie waarbij hij de toekomst van de computer liet zien: met een grafische interface, met een muis, met hyperlinks, en met dingen als kopiëren en plakken. Dat bestond toen allemaal nog niet – Engelbart toonde het voor het eerst. De Nederlandse computerpionier Andries ‘Andy’ van Dam was erbij. We blikken met hem terug op 50 jaar computergeschiedenis.
 • SPECIAL: 3D-PRINTEN
  Ze staan niet massaal bij ons thuis, en daardoor roepen sommige mensen wel eens over 3D-printers: de hype is alweer over. Maar de 3D-printtechniek is hard bezig onze wereld te veranderen. Van de voedselindustrie tot de bouw van huizen: alles kan worden geprint. Vaak met enorme voordelen. Bob Timroff kijkt naar het verborgen succes van 3D-printen.
 • Het verlichte moment van Kees Kamper

  Kees Kamper kreeg niets fatsoenlijks uit zijn 3D-printer. Uit frustratie en baldadigheid deed hij het vervolgens expres fout – en deed daarbij de ontdekking van zijn leven. Een nieuwe manier van 3D-printen was geboren. Met resultaten waarvan zelfs experts soms zeggen: ‘Dat kan niet geprint zijn.’

 • 3D-printen voor beginners
  Altijd al zelf willen beginnen met 3D-printen, maar aarzelde je nog? We hebben wat nuttige informatie voor je op een rij gezet. Over printers, ontwerp-software, plekken waar je kant-en-klare 3D-modellen kunt downloaden en noem maar op.

Machina 8 ligt nu in de winkel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.