Mickey Mouse heb ik al

1

In de aanloop naar de Apple Watch, besloot ik afgelopen week om mijn iPod nano weer eens als horloge te gaan dragen. Puur om weer even aan het dragen van een horloge te wennen – want ik draag eigenlijk nooit iets om mijn pols. En mijn iPod nano heeft ook een Mickey Mouse-wijzerplaat en een stappenteller, dus het voelt al best wel echt. Natuurlijk kan een Apple Watch veel meer dan een iPod nano… en toch viel het me op hoeveel de nano kan wat de Watch niet kan.  In sommige opzichten best verbijsterend…

FM

Het blijft onthutsend, maar een iPod nano kan één ding dat geen iPhone, iPad of Apple Watch kan: FM-radio ontvangen. Ik heb altijd begrepen dat een iPhone hardware-matig wel is uitgerust met een FM-receiver, maar dat Apple deze functie nooit heeft geactiveerd. In ieder geval luister ik met een iPod nano om mijn pols eenvoudig naar Radio 1 via de ether. De Apple Watch weet niet wat FM is.

Opslag

Mijn iPod nano heeft 8 GB aan opslag. De Apple Watch heeft dat ook. Maar op mijn nano mag ik zelf bepalen hoe ik die vul. 7 GB aan muziek is geen probleem; de Watch beperkt me tot 2 GB. Als ik 3 GB aan foto’s op de nano wil zetten, dan kan dat. Op de Watch niet. Daar is maar 200 MB aan ruimte voor verkleinde foto’s. De nano kan foto’s ook op ware resolutie opslaan, wat natuurlijk niet nodig is voor het kleine schermpje, maar wél handig als je je foto’s via een kabeltje bij iemand anders op de computer wilt zetten.

Finder

Komen we meteen bij punt 3. Als ik mijn nano aan de Mac koppel, dan verschijnt-ie in de Finder. En kan ik er bestanden op zetten. Om mee te nemen. Ik geef toe, in het Dropbox-tijdperk is dat steeds minder vaak van belang. Maar het kan toch maar mooi.

Koptelefoon

De nano ontloopt de Watch toch niet zo heel erg qua grootte. Toch heeft de nano gewoon een koptelefoon-ingang. En de Watch niet. Daar mag je met bluetooth aan de slag.

 

Ik weet het: de lijst van wat de Watch kan en de nano niet, is véél langer. En je moet ook geen Watches met iPods vergelijken. En toch… ik zag dat Mickey Mouse-wijzerplaatje op mijn nano, en dacht: die nano mag er ook best wezen. Wat een fijn apparaatje. Ik hoop dat ik dat gevoel ook ga krijgen bij de Apple Watch – en dat het niet de beperkingen zijn die de meeste aandacht vragen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.