Öngelöfelök

2

Wie mij een beetje kent weet dat ik niet van een cent te veel houd. Misschien liggen mijn roots toch niet in het bourgondische zuiden, maar in ‘ons ben zuinig’-Zeeland. Zo heb ik voor MacFan 112 nog goedkope accessoires gekocht, die het allemaal prima deden. Ik schreef toen dat ik ze niet op duurzaamheid had getest. En die bleek inderdaad prut, alle kabels zijn inmiddels al gerecycled. Ook de kabels met het officiële Made for iDinges-logo die DX.com en FocalPrice.com aanboden. Maar goed… kabels? Fast forward naar 2018!

Vlak na de introductie van iPhone 8(Plus) en X, tetterde ik nog dat ik nog heul heul blij was met mijn 5S, maar nog voor de eerste vuurwerkslachtoffers van 2017/’18 vielen had ik al een iPhone 8 in huis. En ik wilde natuurlijk een draadloze oplader (ja, ik weet dat ik inductie-oplader moet zeggen, of zoiets), omdat Apple gewoon meedoet met de Qi-standaard. Nooit meer iemand die mijn oplader even leent en daarna vergeet waar die gebleven is. Dus op naar de Ikea, waar ik twee Rällens kocht voor 15 piek per stuk. Je moet ze eigenlijk inbouwen – ga ik echt nog een keer doen – maar los bungelend werken ze ook. Het zijn geen snelladers, maar daar heb ik geen probleem mee.

Inmiddels wist ik ook bij het Kruidvat voor een tientje een draadloze oplader te scoren (tijdelijk uitverkocht). Dat komt omdat er in tegenstelling tot Rällen geen adapter bij zit. Maar met de bijgeleverde micro-usb-kabel plug je hem in elke geschikte usb-poort, van een oplader, een notebook of desktop. Handig, want de Ikea-adapter is niet uitwisselbaar. Ook deze oplader is geen speedfreak, maar omdat mijn iPhone nu altijd op een oplader ligt, op mijn werk, op mijn werkplek en naast mijn bed, staat de accu-indicator aan het einde van de dag zelden beneden 67 procent.

Met daarbij een antishockhoesje van 2,99 van de Action en een glazen screenprotector van 1,49 van het Kruidvat heb ik voorlopig niets meer te wensen.

@Nouwja

2 REACTIES

  1. Een zuinige Zeeuw die draadloze opladers koopt, dus extra geld uitgeven alleen om geen kabeltje in te hoeven pluggen?

    Het moet niet gekker worden!

    😉

  2. Jack, er moet toch iets van een bourgondiër in je schuilen, want als je echt een zünige Zeelander was geweest had je voor 23 piek een VITAHULT draadloze ontvanger hoesje voor je 5S gekocht. 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.