Op vakantie en de iPad mee in de auto

1

Zitten de kinderen nog op de achterbank tijdens die ellenlange autorit met een vakantie stripboek? Dat is echt niet meer van deze tijd. Een iPad doet echt wonderen op de achterbank voor de rust voorin de auto. Zo’n iPad wordt echter loei zwaar na een uur in kinderhanden en is bovendien niet veilig bij een noodstop. De iPad aan de hoofdsteun bevestigen is slimmer. Drie bevestigingssystemen op een rijtje.

Ringo-auto-ipadRingO
TV-steunen fabrikant Vogel’s uit Eindhoven was de eerste met een hoofdsteunbevestigingssysteem voor de iPad. Het systeem heet RingO en bestond uit een iPad hoes en een hoofdsteunklem. Drie jaar na de introductie van dat systeem heeft Vogel’s de hoes verlaten en een universele klem geïntroduceerd. Het resultaat is een systeem dat zonder gereedschap aan de hoofdsteun klemt met een verstelbare houder die voor vrijwel elke tablet geschikt is. In de tablet houder zit ook nog een klik stand per 90 graden zodat bij ronddraaien van de tablet hij lekker positioneert in hetzij horizontale of verticale stand. De hoek van de iPad is traploos te wijzigen met de neigmechanisme. De hoofdsteunklem past op de meeste hoofdsteunen. Het is wel even opletten voor aankoop. De klemming is goed maar niet perfect in alle auto’s. Gemak en kwaliteit en direct uit de doos te begruiken, kenmerken het Vogel’s systeem.

Meliconi-auto-ipadCircle Click
De Italiaanse TV steunen maker Meliconi moet Vogel’s goed bestudeerd hebben voordat zij hun iPad systeem op de markt brachten begin dit jaar. Het principe is bijna gelijk aan RingO, met het grote verschil dat het klik systeem in de steun en niet in de houder zit. Daardoor is het systeem beduidend dunner van opzet. De uitvoering laat echter weinig van dat voordeel over. Officieel heet het systeem Circle Click System. Het biedt, net als het RingO systeem, oplossingen voor iPad bevestiging aan de muur op een plat steuntje of een bewegende arm. Het systeem is relatief goedkoop. Dat komt deels doordat vrijwel alles van plastic is en bovendien de consumenten de producten deels zelf in elkaar moet zetten. Voor wie haast heeft geen aanrader, maar met geduld en de handleiding lezen is het binnen een kwartiertje te doen. De oplossing voor in de auto is wat strakker dan de RingO steun. Daarentegen moet je wel het systeem vastschroeven en zijn krachtige handen een must. De iPad hangt uiteindelijk iets lager met het Meliconi systeem dan het RingO of InCarBite systeem.

Incarbite-auto-ipadInCarBite
Het Amerikaanse merk InCarBite was één van de eerste makers van een bevestigingssysteem voor iPads in de auto. Het systeem bestaat uit een zeer nauwkeurig passende hoes voor elke iPad. In deze hoes zit zelfs een mogelijkheid om de iPad tijdens de autorit op te laden. Dat is echt alleen nodig wanneer de ipad niet na acht uur opgeladen kan worden. Niet nodig dus, maar wel handig. De hoofdsteun bevestiging is de beste die er is. Het past op erg veel hoofdsteunen en is rotsvast te monteren. In de iPad hoes zit een adapter die met een ontgrendelings mechanisme in de steun te schuiven is. Daarna zit de ipad muurvast voor de hoofdsteun. Het schanier maakt traploos neigen mogelijk. Van alle systemen hangt de iPad in dit systeem het hoogst. Het InCarBite systeem is wel door de hoes erg zwaar; eigenlijk te zwaar. Bij dagelijks gebruik ben je snel geneigd de hoes te verwijderen. Op vakantie is de echter super handig omdat de geintegreerde adapter tevens een tafel steun is. Samen naar een film kijken in het hotel of op de camping is in deze hoes zonder extra hulpmiddelen erg makkelijk.

Conclusie
De iPad is de ideale rustbewaarder op de achterbank. Voor de veiligheid is het beter deze aan de hoofdsteun te bevestigen. Voor de meeste mensen zal het RingO systeem ideaal zijn. Wil je wat geld in de portemonnee houden dan koop je het Meliconi systeem. Voor wie in de auto het beste van het beste wil, is InCarBite onbetwist de oplossing.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here