Tien jaar apps

3

Niets wat Android-gebruikers meer aan het schuimbekken kan krijgen dan weer op een smartphonemijlpaaltje te wijzen dat Apple in de grond heeft geramd met een iPhone. Op 6 maart 2008 kondigde Apple aan dat ontwikkelaars applicaties voor voor iPhone konden maken. Zoals je hier kunt lezen zag Steve Jobs er niets in. Hij was bang dat buitenstaanders de deur zouden openzetten voor virussen en andere vuiligheid. Nadat Jobs omgepraat was kwam er een Store die de ‘apps’ – zoals ze toen gingen heten – volgens strenge regels van Apple eerst zou goedkeuren. Dat was natuurlijk achterbaks van Apple. Want die App Store sloot de gebruiker op in een gouden kooi en het pikte ook nog eens 30 procent van de omzet van de ontwikkelaar in.

Apps maken je het leven erg gemakkelijk. De slogan ‘There’s an app for that!‘ werd al heel snel een uitgekauwde grap en nu is hij de dagelijkse werkelijkheid. Als ik denk ‘zou het niet handig zijn als er een app was die…’ dan blijkt hij gewoon te bestaan. Heerlijk, het leven zonder TAN-lijsten of e.dentifiers, zonder telefoonboek of spoorboekje. Nooit meer de hele avond rondlopen met hoe die ene acteur ook alweer heet, maar meteen opzoeken.

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn natuurlijk, maar het is feest, ik ga nu niet de meesmuil uithangen. Leve de smartphone! Allemaal dankzij Apple die het concept met de gebruikelijke OCD uitvoerde, met winkel en al. En ik gun het Androidgebruikers ook van harte.

@Nouwja

3 REACTIES

  1. Als ik al iemand zie schuimbekken, dan is het een Apple app developer, waarvan een app door Apple is afgewezen, om een volstrekt onduidelijke reden.

  2. Het komt heel weinig voor dat Android-gebruikers vol lof praten over de grootste concurrent (Apple). Maakt nou niet echt uit hoe deze wereld open is gegooid, maar dat deze binnen handbereik is!

  3. Ik ben in mijn bubbel nog nooit een Android-gebruiker tegengekomen die van zo’n trivialiteit gaat schuimbekken? Ik vermoed dat in de meeste bubbels de Android-gebruikers zullen reageren met “’t zal wel”, “boeien” of “whatever”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.