USB laders voor onderweg, thuis en op werkplek

0

In MacFan hebben we al veel aandacht besteed aan handige laders voor al die USB spullen die in het huis om een stopcontact vechten. We hebben zelfs een eigen indiegogo campagne gestart om een lader (de StashGo4) te maken. Helaas hebben we niet de doelstelling gehaald om dat project te starten. Voorlopig is de Tizi TankStelle de handigste oplossing op reis en de BlueLounge Sanctuary4 voor thuis. Maar daar kunnen we nu twee producten aan toevoegen: de MacAlly Unistrip2 en de Anidee USB lader. Beide uniek in hun soort en allebei nu standaard in mijn tas op reis en naast de werkplek thuis.

MacAlly Unistrip2MacAlly Unistrip2
MacAlly heeft een verlengsnoer gemaakt met vier USB poorten. Twee poorten zijn geschikt voor telefoons en andere apparaten die genoegen nemen met 1Amp. De andere twee poorten zijn voor de energie slurpers zoals iPads en camera’s die sneller laden met 2,4Amp. Bij de USB sleufjes staat duidelijk aangegeven waar welke poort voor geschikt is. In de praktijk sleep ik dit verlengsnoer mee naar bedrijven waar ik ter plekke werk. Het is relatief klein in de tas op te rollen en bespaart me de aanschaf van een Apple verlengkabel. Ook in hotels is de Unistrip2 super handig. Vaak zitten stopcontacten verstopt achter kastjes. Dan is de stekker in dat stopcontact steken en met de 180 cm lange kabel elders stroom en USB laadpunten krijgen, erg handig. De stroomkabel is aan het blok bevestigd wat dus onhandig is bij reizen naar het buitenland waar andere stopcontacten zitten. Dan is er toch een adapter nodig. De Unistrip2 is oerdegelijk gemaakt en zou het Apple merk kunnen dragen. Geen goedkope rommel maar echt kwaliteit en handig.

Anidee laderAnidee USB6 lader
Het nadeel van een MacFan email adres is dat je dagelijks ongeveer vijftig spam berichten krijgt en overspoelt wordt met allerlei ‘nieuwe’ Chinese producten. De ene na de andere USB lader of slimme hoes wordt aangeboden. Als je dan af en toe iets leuks vind en vraagt om een sample, volgt vaak een offerte voor 10.000 stuks. Zo beoordeelde ik dus ook het email bericht van de revolutionaire USB lader Anidee met 6 USB poorten die super slim zelf bepalen welke stroom nodig is voor het apparaat om de maximale veilige lading te geven. Voor we het wisten lag er zowaar een test sample in de brievenbus.

Elke poort kan 2,5Amp leveren met een maximum van 10Amp uit het laadblok. Wanneer alle zes poorten gebruikt worden, krijgen de apparaten die meer stroom nodig hebben dit automatisch, aldus de makers. De technologie die dit mogelijk maakt noemen ze ‘SmartIC’. We hebben het laadblok niet opengeschroefd noch alle poorten nagemeten, maar wel een paar weken de lader als enige lader in huis en op kantoor gebruikt. Alle apparaten laden niet langzamer of sneller dan met elk hun eigen originele lader. Dat is dus goed nieuws.

Het laadblokje komt in een fraaie doos met overal folie op het witte plastic om hem vooral krasvrij af te leveren. De materialen zijn op Apple nivo. Eigenlijk had dit product zo het Apple merk kunnen dragen. De laadkabel is een universele kabel die overal te koop is. Dit betekent dat je voor reizen naar oorden met andere stopcontacten enkel een andere kabel extra moet meenemen. Het blok kan op stopcontacten met 100-240V aangesloten worden.

Conclusie
Zowel de MacAlly Unistrip2 als de Anidee USB6 zijn aanraders. Het behouden van het stopcontact van de Unistip2 is handig op reis, maar mist dan de verwisselbare kabel optie van de Anidee. Het ideale product zou die functies samenbrengen. Momenteel lijkt de Anidee de winnaar als reislader en de Unistrip2 voor flexwerkers.

De MacAlly Unistrip2 kost 39 Euro en de Anidee USB6 35 Euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here