Virtual Game Station enorme hit voor Connectix

0

In drie weken tijd heeft het Amerikaanse softwarehuis Connectix meer dan 60.000 exemplaren verkocht van Virtual Game Station. Met dit programma wordt het mogelijk op elke Apple Power Macintosh G3 (inclusief de iMac en de PowerBooks) games te spelen die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor Sony Playstation. Connectix meldt een omzet van meer dan $3 miljoen sinds de emulator eind januari officieel op de markt kwam.

‘Drie weken met bestellingen van gemiddeld meer dan een miljoen dollar per week is zeer uitzonderlijk voor Macintosh-software’, aldus Connectix-topman Roy McDonald. ‘Dit is een duidelijk bewijs dat Macintosh-gebruikers zeer geïnteresseerd zijn in software die hun mogelijkheden vergroten om games te spelen’.

Sony heeft eind januari een proces aangespannen tegen Connectix. De electronicagigant eiste dat Connectix de emulator onmiddellijk van de markt zou halen. Die eis is door de rechtbank in San Francisco echter vrijwel direct afgewezen. Connectix zegt op geen enkele manier de rechten van Sony te hebben geschonden en verwacht in het gelijk gesteld te zullen worden.

Een uitgebreide bespreking van Virtual Game Station 1.1 is te vinden in MacFan•21, die eind februari verschijnt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.